100% ZIAREN ARABICA

KAWA O WIELKIM SMAKU

Kawa powinna być smaczna. Dlatego używamy tylko najlepszych ziaren, o bogatym i pełnym smaku, uprawianych w najlepszych warunkach.
Wilhelm Nordquist, dyrektor ds. zaopatrzenia, palarnia kawy Arvid Nordquist.

WYLĄCZNIE ZIARNA ARABICA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

Gwarancja jakości kawy Arvid Nordquist oznacza, że nigdy nie zmieniamy gatunku ziaren czy klasy jakości ziaren w naszych kawach. Kawa Arvid Nordquist składa się zawsze w 100% z certyfikowanych pod kątem zrównoważonego rozwoju ziaren Arabica tego samego pochodzenia i wysokiej klasy jakości, bez względu na ich dostępność i cenę oraz porę roku. Gwarancja jakości obejmuje cały nasz asortyment.

DŁUGOTRWAŁE RELACJE

Budujemy trwałe relacje z plantatorami kawy, by zapewnić gwarancję jakości i dzialań w zakresie CSR. Podpisujemy długoterminowe umowy z wybranymi plantatorami i zapewniamy im gwarancję dochodów, co powoduje, że mogą inwestować w podnoszenie jakości zbiorów, ochronę środowiska i pracowników plantacji. Przeczytaj więcej o współpracy z plantacją La Cumplida, z którą Arvid Nordquist pracuje od wielu lat.

Od średnio do ciemno palonej

Kiedy ziarna się rozgrzewają, decyduje się ich los. Palenie kawy trwa od ośmiu do piętnastu minut i ma decydujące znaczenie dla smaku gotowej kawy.

Techniki parzenia

Wybór techniki parzenia decyduje o smaku napoju. Testuj różne i znajdź swój ulubiony.

Jak przygotować kawę o doskonałym smaku

Dobry gatunek kawy nie jest gwarancją smacznej kawy. Jednak dzięki kilku prostym poradom będziesz z pewnością parzyć wyśmienity napój.